plugga lite

Sitter och kollar lite på kurser till våren. Det hade ju vart perfekt att läsa en kurs när jag är i Turkiet, för att ha något att sysla med. De allternativ jag har just nu är allt mellan religion, miljö, vårdvetenskap och webdesign. Men jag skall gå igonom dem lite bättre och ta bort de som jag trotts allt kanske inte vill läsa. Det är ju trotts allt bara första urvalet än så länge :)
Sista anmälningsdagen är 15 okt så tills dess ska jag ha bestämt mig i alla fall.


Helgen

En helg med mycket jobb är äntligen över. Den började ganska dåligt med att jag var helt j-vla slut i kroppen i fredags, och detta var innan jag äns hade börjat jobba. Jag låg verkligen i sängen hel förmiddagen och orkade knappt gå upp för att typ äta eller vad som helst. Men samtidigt så kände jag mig inte dålig så jag kände ju inte riktigt att jag kunde ringa mig sjukt till jobbet, speciellt inte när man har en hel helg framför sig och vet att det alltid är lite svårt att få in folk. Så jag palla mig så snällt upp till jobbet och när jag efter myckt om och men väl kom igång lite så gick det ganska bra. Sen på lördagen kände jag mig som mig själv igen, bara lite små förkyld.
Efter jobbet på söndagen åkte jag till Tristan som fyllde hela två år. Jag kom lagom tills alla skulle gå hem, men det gjorde inte så mycket, jag fick ju lämna presenter, leka och äta tårta i alla fall :)
Av mig så fick Tristan en bok och en boll, dessutom hade jag pysslat detta





Fast den blev ju nästan mer till föräldrarna än till Tristan, men det spelar ju ingen roll.


Mamma och pappa har vart i Tysklan i helgen, så när jag kom hem väntad det här på mig



Ett par super mysiga rosa sockor och gott &blandat!
Så efter lite om och men blev det ett bra slut på helgen i alla fall.



back to reality

Efter en dag på jobbet med mycket att göra, så cyklar jag snabbt hemåt för att hinna äta en köttbullemacka innan det var dags för mig och mamma att åka in till stan. Idag var det bokmässan som stod på schemat :D mycket trevligt om ni frågar mig :) Jag köpte dock inte så mycket, men blev två presenter så det kan jag inte berätta vad det var, men ganska otippat så var det inte böcker i alla fall. Sen fick jag en bok av min gulliga mamma som jag fick välja helt själv. Blev en bok som heter -en mörkrädd pojke-  av Justin Evans. Hoppas den e bra, men jag har goda föraningar.

Jag prata med Serkan idag, han har ju sin sista dag på militären idag och vet ni vad han gör då, jo har en ledig dag och sitter och dricker öl med sina kompisar, inte alls en dum avslutning på dessa månaderna. Det är han värd.
Så vid tre tiden i morgon är han hemma hos sig igen, tyvärr så jobbar jag då och heldag på lördag och så jobbar jag till fyra på söndag och skall sen på 2 års kalas direkt efter. Så vad jag ville komma fram till är att jag har fullt upp hela helgen när han är ledig. Men vi skall allt kunna klämma in så att vi kan se varandra över nätet :)
Det skall bli så skönt att kunna se varandra igen online och att kunna kommunicera igen på våra egna vilkor.
Nu är det inga som kan bestämma över våra liv längre :)




Bra sagt!

”Dina bokstäver är latinska.
Dina siffror arabiska.
Din demokrati är grekisk.
Din pizza italiensk.
Din alkohol uppfanns av en iranier,
och du älskar att åka till Thailand .
Din favorit rappare har afrikansk påbrå,
och han den där roliga på tv är kurd.
Visst skulle livet vara lite tråkigare utan invandrare?”

( Per …Ingvarsson 2010)


taget från  http://hayal.se/



Kapten Röd

I fredags var det Kapten Röd som stog på schemat tillsammans med Vanja!
Så på eftermiddagen efter jobb och sånt så drog jag mig inåt staden och hem till Vanja. Jag var sjukt trött och igentligen inte alls sugen på nåt förutom att ligga hemma i soffan, men samtidigt så ville jag ju inte missa Kapten Röd. Dock så pignade jag till efter att ha varit hos Vanja ett tag och lekt lite med Tristan, sen så blev man även bjuden på god mat :) Då kan man ju inte annat än att öppna cidern och bara ha det bra.
Tiden gick och Vanja hade förvarnat mig att vi KOMMER att bli sena så det e ingen ide att jag stressar upp mig över det, sagt och gjort, men tyckte ändå att det gick bra då vi bara var 10 minuter sena.
Vi hade lite färdkost med oss i väskan, men vakterna gick igenom alla väskor innan man gick in på liseberg, så vi gick åt sidan, drack upp vår dricka och kände oss som 16 igen.
Väl inne så var det ett jätte bra uppträdande och mycket folk.







Efter konserten gick vi upp till avenyn och in på the rose and crown, vi brukar ju aldrig vara där så tidigt på kvällen utan det burkar vara mer fest där än det var nu, men vi hade trevligt ändå och skrattade åt våra bordsgrannar som alla hade jeans skjortor på sig.

Om ni vill läsa mer om Kapten Röd så kan ni gå in på hemsidan kaptenrod.se.

Här är en av hans nya låtar som jag tycker är väldigt bra

1.000.000 Nollor(Snippet) by Kapten Röd



Stockholm

Var ett par dagarsen jag kom hem från stockholm nu, men har haft fullt upp så jag har inte hunnit att skriva om det. Men nu är det dags :)
Jag och Cecilia möttes på stockholm central förra torsdagen för att vara i stockholm ända tills på tisdagen.
Eftersom vi var framme strax innan tolv på kvällen så åkte vi så fort vi kunde till lägenheten och bädade ner oss i sängarna. Det är slitsammt att jobba en hel dag och sen sitta på ett tåg i 5 timmar, men på det sättet så hade vi ju hela fredagen också.
På fredagen träffade vi Linnea en stund innan hon skulle jobba, alltid så roligt att träffa henne :) Nu kan man till och med se magen lite gran när hon har en tajt tröja på sig, det var på tiden :)
Tror inte vi gjorde så mycket mer på fredagen förutom att gå på stan och shoppa :)
På lördagen gick vi till morderna museet på Cecilias initiativ, jag kan inte påstå att jag är en person som varken förstår eller uppskattar konst speciellt mycket, speciellt inte konstig konst. Detta besöket gjorde mig inte mer intresserad av det heller, men nu vet jag ju i alla fall att jag inte behöver gå dit igen :)


På väg till museet, cecilia framför slottet


Lite konst utanför museet, tyckte nog detta var det mest intressanta med hela besöket :)

Efter museet gick vi till gamla stan, mycket mysigt att strosa runt på gatorna där och sätta sig ner för att ta en fika.


Fika i gamla stan

På kvällen hade vi biljetter till RAW, det var verkligen gör kul, verkligen värt att gå på om ni är i stockholm :)


Kodjo Akolor står på scen

Även på söndagen blev det shopping :) sen gick vi till cosmonova, både jag och Cecila tyckte att det var otroligt goa stolar där och vi var så trötta att vi båta två råkade slumra en del under filmen, inte bra men väldigt skönt :)
Vi hade även köpt biljetter till den nya filmen i rymden finns inga känslor, jag tycker att det var en väldigt mysig och underhållande film, men kanske en film som man mer ser hemma i soffan än på en biograf.
Efteråt svängde vi förbi Linnea på jobbet, hon hade ganska mycket att göra men vi satte oss ner med var sin cider och underhöll oss själva förutom de små stunder Linnea kunde sätta sig med oss.

På måndagen var Linnea ledig och hon var våran hela dagen :) Eftersom hon och Tony har köpt ny lägenhet så var vi ju jätte nyfikna på den och åkte dit, dom har verkligen gjort ett bra köp, en jätte fin lägenhet, tror verkligen att dom kommer att trivas :)
Sen drog Linnea med oss till Ikea, som tydligen är världens största ikea, vi såg dock inte allt av den.
Efter lite slappande i lägenheten igen så åkte vi till favvo restaurangen i Stockholm, Murasaki, där har dom grillar mitt i borden så om man vill (vi vill alltid) så kan man grilla sin egen mat, som serveras med ris, grönsaker och en fantastisk god soja (eller vad man nu kallar det). Det är både roligt och väldigt gott.


Linnea grillar :)


Mätta och glada




Sen blev det tisdag, dagen vi åkte hem på. Men våra tåg gick inte förän på eftermiddagen, så vi packade ihopp oss, städade lägenheten och åkte in till stan med allt pick och pack, låste in väskorna på centralen och drog oss bort mot gamla stan igen för att strosa runt lite. Blev till och med en pizza för att mätta våra magar innan vi begav oss till centralen igen för att åka hem åt var sitt håll!
Var en väldigt trevlig vistelse i Stockholm.




16 oktober händer det :D

ÄNTLIGEN så har Serkan köpt flygbiljett hit till Sverige, så min älskling kommer att anlända i Göteborg 16 oktober, yeay :D och han stannar nästan i fyra veckor, kan ni fatta att jag ska få vara tillsammans med min pojkvänn så länge :D
haha, va roligt det låter, oftast är man ju alltid med sin pojkvän, men jag är superglad för 4 veckor :)
Kan ni fatta att jag bara har träffat honom i tre veckor sammanlagt sen han åkte tillbaka till turkiet i början av januari. Det är ju helt sjukt, men snart kan jag ju i alla fall lägga till fyra veckor till :D
Men vad gör man inte gör kärleken!!

Kan även berätta att jag har fått förlängt året ut på jobbet :) vilket känns jätte bra, sen hoppas jag ju såklart att jag får åka och bo i Turkiet efter det, om allt går enligt planerna. Jag vill!!


Min gårdag

Hade en himla trevlig dag igår. Börja med att jag luncha med Anna inne i stan, alltid lika trevligt :)
Åt en jätte god sallad, mumms :) När hon var tvungen att gå tillbaka till jobbet så uträttade jag lite ärenden.
När jag åkte in till stan så upptäckte jag att mina solglasögon i bilen var sönder, så det var ju himla lägligt att jag hittade ett par nya för 40kr, billigt och bra! Efter två snåret ringde jag Annika, ve bestämde oss för att åka en tripp till Allum i Partille, har typ bara vart där en gång när det var ganska nybyggt och det var första gången för Annika. Hade för mig att det skulle vara lite större, men det var helt okej i alla fall :) Jag höll in på shoppingen, vilket var väldigt bra. Ska ju till Stockholm nästa vecka och då vet jag ju att vare sig jag vill eller inte så kommer jag ju att shoppa då.
Jag skall ju åka dit med Cecilia, så nu har vi köpt biljetter så vi ska gå och kolla på RAW, hoppas det blir roligt. Vi har även inhandlat tunnelbannekort så vi kan åka hur mycket vi vill, har en kännsla av att vi kommer att utnytja det till max :) Sen när vi är där så ska vi ju så klart träffa min kära syster, hon och Tony har ju gått och köpt sig en lägenhet, så jag måste ju såklart kolla in den :)

I eftermiddag skall jag till Vanja en sväng, va ett tagsen nu, hon har ju vart i väg i Karlskrona, lite avis nästan, hade gärna viljat åka dit me en sväng, var allt för längesen nu. Får bli en annan gång.
Resten av veckan är det bara jobb, jobb, jobb som gäller, lite drygt, men det ska väl gå det med.



RSS 2.0