Vinter på riktigt

Ni har väl dragit tillbaka klockan en timma och ändrat till vintertid nu?
Själv så tycker jag att det alltid borde vara sommartid, men man kan ju inte alltid få som man vill.




Igårkväll var jag och Serkan hos Annika och Mathias, blev tacos och trivial pursuit, det spelet tar sjukt lång tid att spela, så därför kom vi aldrig till slutet innan det var dags att åka hem. Men måste ändå säga att jag och Serkan låg i täten när vi slutade :)
Hade en väldigt trevlig kväll!

Idag, om allt går enligt planerna så skall jag köpa den efterlängtade systemkameran. Sen bär det av hem till Tove för att äta och träffa fler av mina vänner.
Känner på mig att det blir en bra dag!


På resande fot

I tisdags förra veckan åkte jag och Serkan till att börja med till Helsingborg, hem till Cecilia. Alltid lika trevligt att träffa henne. På onsdagen tog vi alla tre färjan över till Helsingör, det började bra med fint väder när vi var på färjan, men efter att ha varit i Danmark i kanske 10 min så började det regna, och det höll i sig ganska bra resten av besöket. Så vi tog skydd inne på några olika pubbar istället.
På torsdagen regnade det med och haglade något enorm mycket. Cecilia jobbade, så jag och Serkan tog oss en promenad i haglet ner till stan och fikade. På kvällen blev det bio -eat, pray, love. Jag blev sjukt sugen på att resa när jag såg filmen.

På fredagen fortsatte vi vår resa mot Malmö, till Conor och Sofia. Roligt att träffa dem igen, förutom att det var lite nojigt att vara i Malmö när det går runt någon galen människa som skjuter utläningar. Men vi klarade oss helskinnade hela tiden i alla fall :)



På lördagen hade Conor match som vi tittade på. Irländsk fottboll och australiensk fotboll i ett, ett mycket märkligt spel, där dom ibland sparkar på bolen och ibland kastar bollen, dessutom kan man göra mål på tre olika sätt.
Kvällen fortsatte med god mat och drinkar, förfest och sen puben.
På söndagen åkte vi vidare till Karlskrona, men innan dess han vi med att både gå till västra hamnen på promenad och sen käka pizza, så klockan var runt fem snåret när vi väl gav oss iväg.


Man kan göra mål som vanligt i målet, men även kasta i stolparna som skjuter upp från målet
eller få in bollen inom de små pinnarna som är jämnsides med målet. Alla mål har olika poäng.



Hejarklack


En stolt vinnare


Senare på kvällen


I karlskrona blev vi inhysta av gulliga Fatou. Det var jätte kul att få träffa henne igen eftersom vi inte har setts så mycket på senaste tiden. Sen är det ju alltid väldigt roligt att vara i Karlskrona me, lite som att komma hem.
Måndagen spenderades mest på olika fik för att träffa lite olika människor. För omväxling skull hade vi till och med väldigt härligt väder i Karlskrona. På tisdagen träffade vi Sofia igen som kom för att träffa en lärare på BTH. Vi kollade in den nybyggda delen av skolan, vilket jag inte alls blev speciellt imponerad av och sen blev det promenad längs vattnet, mysigt! Resten av dagen gjorde vi nog inget vettigt tror jag.


BTH´s nya byggnad, syns inte med den har väldigt fin utsikt över vattnet


Syns kanske inte så bra, men det har byggt en "tunna" där dom har den
nya receptionen, jätte ful och passar inte alls in.



Något som jag däremot tyckte om var biblioteket som dom också har gjort om i.


Härlig promenad

I onsdags var det dags att lämna Karlskrona, på vägen hem till götet tog vi oss en avstickare först för attt hälsa på Amra. Dom har ju blivit husägare, så det var ju såklart väldigt roligt att kolla in den nya bostade med. Riktigt roligt att få se hur stor Amina har blivit med, hon är så himla söt!
Efteråt bar det av till Ullared :) Jag var dock väldigt duktig och slösade inte bort allt för mycket pengar.
Efter några timmar på Ullared så blev det dags att röra sig mot Göteborg.
Jag hade turkiska lektion på kvällen så vi han lagom till den innan vi landade på Björkö.




Systemkamera

Vilket pissväder det var igår, regnade hela dagen, inte kul. Men vi satte oss i bilen i alla fall och åkte till backaplan. Jag kollade på systemkamera och han kollade på mobil. Fatta vad kul att köpa en systemkamera och ta massa fina kort. Jag tror nästan att jag har bestämt mig för vilken det blir, men måste nog kolla i affärerna en gång till.
Det är en hel djungel av kameror där ute!


Denna kameran tror jag nog att det blir.


För övrigt så åker jag och Serkan ner till Helsingborg idag, till Cecilia. Ska bli jätte kul!
Hoppas bara att vädret skärper till sig lite, inte så kul om det ska vara grått, trist och regnigt.



massa mys

Det är så härligt att ha honom här, ni skulle bara veta!
Vi har inte gjort så mycke de här dagarna, men det behöver man ju inte, att bara få vara med honom är härligt!
Igår var vi dock ute på picknick i det vackra vädret, blev en lång cykeltur i naturen innan vi var framme, men det var det verkligen värt. Satt i solen med filt både under och över oss och drack varm choklad och snackade, mysigt!
Idag är det desto gråare och blåsigare ute, så vi får väl se om vi hittar på nåt.

Igår såg vi filmen - Letters to Juliet, den var verkligen sevärd!






Imorgon!!!

Det blir tredje gången i år jag kan säga detta - Äntligen så skall jag få träffa Serkan igen!!
Fast jag har inte riktigt fattat det själv än, men det gör jag väl inte riktigt heller förän jag ser honom i morgon komma gående mot mig med allt sitt bagage på flygplatsen. Det skall bli underbart härligt att ha honom här!
Blir ganska exakt 3 månadersen jag va med honom sist, nere i Marmaris. Så det är väl verkligen dags att ses igen.
Dessutom har jag tagit ut lite semester från jobbet så att vi kan vara med varandra ordentligt ett tag.
Hoppas alla ni andra får en lika bra dag som jag kommer att ha i morgon :D



Breitholtz & Berg!

Jag har upptäckt nått nytt, ett fantastiskt bra radioprogram, Breitholtz & Berg!

HÄR kan ni gå in och lyssna på dom.

Trevlig lyssnarstund till er alla!



Serkans bok

Ringde precis till jobbet för att säga att jag fortfarande är sjuk och inte kommer i morgon heller. Känns så tråkigt för dom skall ha höstfest för de som bor där imorgon som jag då skulle ha vart med på.
Men det är ju bättre att jag stannar här i sängen och blir frisk tills Serkan kommer. Kan ni fatta det är bara 3 dagar kvar nu! 3 DAGAR! det är ju ingenting, fan om jag inte är bra tills dess.

En annan rolig grej, nu kan man köpa Serkans bok på amazon.com
Det är ett företag som kontakta honom om att få publicera hans theses (vad säger man på svenska, uppsats?) som han skrev på BTH, vilket dom nu har gjort.
Så här ser den ut





http://www.amazon.com/Investment-Financial-Forecasting-Approach-Industry/dp/3838398831/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1286896239&sr=1-1


Man blir ju så stolt över honom. Jag förstår mig ju inte riktigt på vad det är han skriver om, men eftersom dom vill publicera det så måste det ju vara väldigt bra i alla fall.





Vacker höst

Jag bjuder på några vackra höstbilder från Björkö












Är det inte otroligt hur vackert man bor igentligen, synd att man glömmer av det ibland!



en sväng in till stan

Igår var jag inne i stan och träffa Annika. Vi gick på en shoppingtur, men eftersom det var så fruktansvärt kalt ute så höll vi oss inne i nordstan. Jag var dock duktig och sparade massa slantar genom att inte köpa någonting.
Efter shoppingen blev det pizza, mums! Fick gigantiska pizzor, gott var det, men orkade ju bara äta upp halva.
Sen var vi fotbollsfans :P till Annikas pojkvän som spelade match precis brevid pizzerian, vi gick dock efter halva tiden, var ju så himla kallt ute.

Inatt har jag gått och blivit förkyld, så himla jobbigt. Jag får försöka kurera mig ordentligt och hoppas på att det går över ganska snabbt. Det är ju så förbanat drygt att vara förkyld!!



Annika i höstkylan



En vecka kvar!!!

Kan ni tänka er att om en vecka då har jag min älskling här!!!





En ledig fredag

Sitter och väntar på maten nu, blir grillat ikväll, mums :)
Idag har jag träffat Fatou, jätte roligt att se henne igen, har inte sett henne sen i påskas. så det var minst sagt på tiden, synd bara att vi inte hade tid så länge.
Sen mötte jag upp mamma på universeum. Dom hade ett tema om hjärnan som hon ville på på, och det e ju klart att man vill gå med på det :) Så vi var där och lekte i två timmar tills de stängde, hade lätt kunnat vara där en timma till, och då var vi inte ens i naturdelen som också finns på universeum.
En lyckad dag :) Bakade även i förmiddags innan jag åkte in till stan, blev en variation av kladdkaka med center i och smält mörk choklad med jordnötter på toppen, personen som har gjort receptet har tagit inspiration från snickers. Har dock inte smakat på den än, blir till kvällsmyset i soffan :) men den ser väldigt god ut i alla fall :)


Mitt turkiska jag

Jag var på turkiska lektion igår. Rolig som vår lärare är så hade hon skrivit ner turkiska namn på lappar som vi fick dra och som nu är våra ny turksika namn :) Benim ismim (jag heter) Derya Subaşı.

Vi har verkligen roligt på våra lektioner och går alltid över tiden. Tillskillnad från när jag gick och läste i våras, då satt man och gäspade och alla gick så fort som möjligt därifrån. Helt otroligt vilken skillnad det är på lärarna.


massage

Idag har jag vart på massage, fantastiskt härligt. Det visade sig att ett av mina ben var längre än de andra, men efter att ha tryckt och grejat lite längs ryggraden så var de lika långa igen. Altså beror skillnaden på benen på mina muskler, så nu har hon som massera mig sagt att jag skall stretcha varje dag.



och så var lördagen nästan över

Vad hände med denna lördagen? Den bara försvan, precis som halva helgen har gjort, det går aldeles för fort!
Idag har jag fikat med vickan, jätte trevligt, var längesen jag träffade henne.
Efter det gick jag hem till Annika och så hade vi lördagsmys, gjorde hembakad pizza och käka massa godis i soffan :)
Annika skall jobba i morgonbitti så det blev en tidig kväll, men det är ganska skönt att bara ta det lugnt med :)

Och vet ni vad jag gör om 14 dagar? Då är jag tillsammans med min pojkvän :D :D så härligt det skall bli.
Ikväll är han på förlovningsfest i Ankara, en av hans nära vänner som förlovat sig.
Dom gifter sig väl sanolikt nästa år, så så hoppas jag på att få gå på deras bröllop :) Hade verkligen vart kul att få uppleva ett turkiskt bröllop.
Serkan sa att det var runt 70-80 st på förlovningsfesten, vilket enligt honom var väldigt lite folk, jag undrar bara då hur många som kommer att vara på bröllopet!



RSS 2.0