Semester!

Nu har jag mina andra och sista semestervecka för sommaren.
Har dock inte blivit så mycket båtåkande trotts det fina vädret. Var i och för sig ute med brorsan och hans båt (och lite annat folk) i måndags och solade, badade och bara hade det gött.
Mamma och pappa sålde även sin båt i måndags, sen den har det ju vart svårt att åka med.
Så igår så köpte de en ny båt i Falkenberg, och vilken affär är det som inte ligger allt för långt från Falkenberg? jo Ullared så klart, och eftersom jag lovat att köra hem bilen medans mamma och pappa tog båten hem så kom mamma med den briljanta iden att jag kunde ju ta med mig nån kompis och ta en sväng förbi Ullared på hemvägen, sagt och gjort så blev det så :) hitta en hel del fina saker, dom hade mycket fina sommarkläder där nu, men tyvärr så var det väldigt urplockat i storlekarna (eller så var det kanske bra att det var det för ekonomins skull).
Mitt i handlandet ringer mamma och säger att båten har stannat utan att få igång den igen :(
Så på vägen hem så fick vi ta oss en sväng förbi den hamnen de hade fått in båten till så det fick åka med oss hem igen.
Idag har jag vart nere och badat och solat, man kan ju inte säga på stranden eftersom det inte finns nån sand där, vad säger man igentligen då, badplatsen?
jag tyckte att det var kallt i vattnet, men jag var ändå i två gånger, så jag tycker nog att jag var lite duktig i alla fall.
Imorgon pratar dom om dåligt väder, så jag funderade på att baka bullar, men vi får se hur det blir.
Kanske får köra bil i morgon med, det kommer en reparatör till båten i morgon och om mamma och pappa ska köra hem båten i morgon i stället så blir det nog så att jag kör hem bilen.

Just nu sitter jag och väntar och hoppas på att Serkan ska komma online, men det verkar lite dåligt på den fronten. Men jag har ju i alla fall fått ett sms av honom, man får vara glad för det lilla.

Hoppas ni alla har det härligt i det fina vädret i alla fall!


mera saft!

igår gjorde jag svartvinbärssaft, resultatet blev väldigt gott. Fast det bliv inte så mycket saft som jag hade förväntat mig att det skulle bli. Men men, det var ju första gången, är bara glad att det som blev i alla fall smakade gott.
Jag känner mig väldigt huslig!


så här blev resultatet


för övrigt så är det min enda lediga dag idag denna veckan från jobbet. Men jag skall väl inte klaga för mycket, har ju en semestervecka kvar nästa vecka i alla fall. Mina planer då är ju att åka ut med båten med mamma och pappa.
Men eftersom dom har den till försäljning och det e folk som är intresserade så får vi väl se om den är kvar eller inte då. Men förhoppningsvis så hinner dom väl köpa en ny båt så det blir lite båtåkande i sånna fall.

Det är en jobbig Serkan vecka nu med, känns som att jag knapt hört nåt från honom alls. Inte kul att gå från att umgås 24 timmar om dygnet till att knappt höras av alls.
Han har fått natt shiftet nu i 10 dagar, vilket han tycker är jätte bra. Men jag vet inte om det är det som gör att vi har hörts så lite, eller om det bara har vart svårt för honom att höra av sig. I vilket fall som helst så är det jobbigt och jag kan ju verkligen inte göra någonting åt saken :(





Varieté

Igår var jag och blev av med 4,5 dl blod, inga konstigheter för en blodgivare :) Det var den dagens goda gärning!

Efter det gick jag hem till Annika, vi bestämde oss för att ta en liten sväng till liseberg. Det var väldigt varmt och väldigt trevligt!


Vi tittade lite på en kanin uppvisning, jag och Annika var nog mer inne i den än vad barnen var :)


vi gav oss på spelandet med, dock utan resultat...


men lika glada är vi ändå :)


Men främsta anleding till att vi var på liseberg var ju för att kolla på carl-einar häckners varieté


Här framför han en utav sina klockrena låtar :)


Av carl-einar får man lite av allt, trolleri, skratt och musik - härligt!


Marmaris i text!

Då var det väl dags att skriva lite om resan. För att sammanfatta den så var den helt fantastisk!

Resan till Marmaris gick bra ända tills jag skulle checka in på hotelet, då blir jag informerad om att det bara är jag som är skriven på rummet, trotts att jag har betalat för Serkan med. Receptionisten ringer till Apollo som jag reser med, reseledaren på Apollo säger att Serkan är avbokad. Jag står som ett stort frågetecken!
Jag har ju min biljett med mig där det klart och tydligt står att jag har betalat för Serkan. Fler samtal med Apollo tjejen, hon får inte tag på huvudkontoret förän på måndagen för att kolla upp saken närmre, men vi bestämmer att jag ska träffa henne dagen efter och visa min biljett i alla fall. Under alla dessa samtalen med henne kläcker hon även ur sig att dom har som policy att inte turkar ska bo på hotelen. Jag blev helt knäckt av allt detta. Jag har inte fått träffa min älskling på 4 månader och så fort jag kommer för att checka in på hotelet blir det problem. suck!
Till slut ordnade allt upp sig i alla fall, vi fick bo på hotelet, jag visade min biljett och på måndagen när reseledaren hade pratat med huvudkontoret visade det sig att det bara var flygresan för Serkan som var avbokad inte hotellet!

Serkan kom inte fören vid 21.30, medans jag var framme vid 14 tiden, så jag hade ett par timmar att ta kål på. Insåg att jag verkligen aldrig ska åka på semester ensam nånstans. Gör tråligt att vara själv. Jag låg mest vid polen, gick till affären och gick längs strandpromenaden tills det var dags att ta sig till busstationen.
Och äntligen fick jag träffa honom, min underbara pojkvän. Mina planer var att jag inte skulle gråta när jag träffa honom, men dom plannerna gick i stöpet ganska fort. Det var som på film, kan kom springandes mot mig och vi kastade oss i varandras armar och tårar av lycka ran ner för kinden!

På söndagen tog vi det ganska lugnt, gjorde inte så mycket mer än att njuta av varandras sällskap och solen och badet så klart.
Men på måndagen blev det turkiskt bad (hamam), vi fick basta, blev skrubbade, tvålade, fick bubbla bubbelbad och fick en oljemassage efteråt. Allt gammalt skin åkte av och vi hade en ny fin grund för vår kommande solbränna :)

På grund av problem med bokningar på det hotelet vi bodde på så frågade receptionisten om vi kunde tänka oss att byta hotel ett par dagar, till ett som låg tvärs över gatan. För detta besväret fick vi gratis frukost hela veckan och en båttur.
Så på tisdagen blev det båttur för oss. Kan lätt säga att det var här vi fick den mesta brännan, va knappt i skugga på hela dagen och dessutom vara ute på havet gjorde ju sitt i kombination till ett väldigt sallt vatten som vi badade i, sved ordentligt i ögonen kan jag säga.
På kvällarna var vi oftast ute och käka och gick runt och kolla läget. Hade dock med mig tacos grejer så vi lagade tacos en kväll med, med önskemål från Serkan.

onsdagen blev det bara en lugn dag på stranden med inflik av paragliding, vilket inte alls var helt dumt. Vi var sjukt högt upp i luften och det var en fantastik utsikt.
På kvällen var det grillkväll på hotelet med uppträdande av michael jackson som inte var så mycket att hänga i julgranen och en grupp brake dancare tror jag man kallar det (rätta mig om jag har fel Serkan), som var väldigt duktiga. Blev även ett par drinkar som inte satt helt fel :)

På torsdagen stog klockan på 7.00. Vi skulle iväg på rafting! Vi blev upphämtade och fick åka bil en bit, sen blev det frukost, få sin utrustning och åka ytterligare lite mer bil till floden. Men det var verkligen värt den långa resan.
Framför oss hade vi 14km rafting :) som tog oss ungefär 3 timmar. Det var inte riktigt lika läskigt som jag trodde att det skulle vara, mest kul. Förutom när jag blev arg på instruktören och skällde på honom för att han inte prata engelska när han borde göra det. 3 av oss i flotten var turkar som även prata engelska, tre av oss var engelsktalande. Instruktören prata om hur viktigt det var att vi lyssna på honom, följde hans kommando och arbetade tillsammans som en grupp. Han blev nog lite stressad, eller glömde bara av sig, det blev allt för mycket turkiska komandon i alla fall som jag inte förstod, Serkan och en annan tjej översatte emellanåt, men det är ju inte så det ska gå till, så jag blev frustrerad helt enkelt! nog om det.
Forssräningen var väldigt rolig i alla fall och vi simmade i floden brevid flotten vid vissa lungare tillfällen och fick kämpa mot forssarna vid andra tillfällen. Vi stannade vid bersgskanten och fick drick färskt vatten direkt från naturen, på annat ställe stannade vi för att hoppa och bada från klipporna vid sidan om. Måste bara säga att det vae en helt fantastik utsikt, verkligen som på film :)
På kvällen gick vi på bio och såg den nya filmen med Tom Cruise och Cameron Diaz, den var rolig, men väldigt överdriven.

Fredagen var sista hela dagen tillsammans. Vi tog det ganska lugnt efter alla äventyr. Blev bara lite vattensport, jetski och åka banan efter båt, kul!
Tanken var att vi skulle gå på poolparty på kvällen, men vi sommnade. Börjar vi bli gamla eller vad..haha..
Men måste allt säga att det är helt fantastiskt att krypa ihop i sin pojkväns armar och sova tät intill varandra.
Är inte så bortskämd med det den sista tiden, men jag håller ut! Han är värd att vänta på alla gånger om!!!
Nästa gång jag ser honom är det oktober och han är färdig med sin militärtjänstgöring :)
Dessutom har han fått sitt uppehållstillstånd här i Sverige nu, allt börjar ljusna och jag kan se ljuset i slutet på tuneln!!



Marmaris

Kom hem från Marmaris idag efter att ha vart där en fantastisk vecka med Serkan :) tyvärr (som alltid) gick det alldeles för fort. Men detta kan jag leva på ett tag i alla fall :)
Här kommer bilder från veckan.


Min älskling har det gött på stranden


poolen på hotelet, Serkan var mer för att bada än mig, han tyckte nog jag va lite tråkig som ville
gå upp med en gång hela tiden (vill bara säga att jag var i dessto oftare istället)


En kväll på stan


Vi är på båttur, jag kollar på stora fiskar


Jag badar :) vattnet var fruktansvärt salt, inte så skönt i ögonen


En glad Serkan :)




Vårt hotel


Turkisk hemmagjord glass, väldigt knepig konsistens,
den var som mjuk kola, fast att den smälte, väldigt god i alla fall :)


En väldans god drink (denna var för dig cecilia)


utrustade för dagens äventyr


förberedelser inför dagens rafting


gänget på vår båt


Vi hade väldigt kul :)


Vi fick även åkt lite jetski, dom var sjukt snabba




Härligt!


Nu har ni fått ta del av ett antal bilder i alla fall.
skriver nog lite mer om resan i morgon.

Eclipse

Är hemkommen efter att ha sett Eclipse :) en mycket bra film, ville inte att den skulle ta slut. Kan verkligen rekomendera den! Är väldigt nyfiken på nästa film, men det lär ju dröja innan den kommer ut, så det är bara till att vänta.
Innan filmen blev det fika med Anna och Tove, som så klart också var med och såg filmen.
En mycket bra dag på det hela.

Dessutom är det ju bara två dagar kvar nu :D











3 dagar kvar!

Helt galet, om tre dagar så är jag på Marmaris med Serkan. Läääängtar grymt mycke nu.
Men tre dagar skall väl gå ganska fort.
Dessutom går planet kl 6 på lördag morgon, och jag är framme på hotelet runt 13 tiden.
Sen så får jag underhålla mig själv till kvällen då Serkan kommer, men det skall väl förhoppningsvis gå bra det me.
Jag har börjat packa, det e så svårt att packa lagom mycke saker. Men eftersom min nya resväska är större än den gamla (som turkish airlines gjorde sönder), så ska det inte vara några problem med plats för grejerna i alla fall.

Ledighet ordnad

Serkan har äntligen fått sin ledighetsansökan påskriven, nu är den inlämnad för en sista person att granska, men det skall väl förhoppningsvis inte vara några problem.
Skönt att slippa vara i Turkiet själv en vecka :)
Kan ni fatta, om en vecka ligger jag och sover tillsammans med min älskling!
Helt underbart! Längtar enormt mycket, fast det e så att jag inte riktigt har fattat det än. Men det gör jag nog när jag verkligen är där!

Idag efter jobbet bär det av till familjen Lelic i Gislaved, ska bli jätte kul!
Hoppas vi får vädret med oss, just nu ser det väldigt grått ut!

Björkö!

Igår kom Vanja och Triss och hälsade på, på Björkö!
Vi hade det jätte mysigt, synd bara att dagen inte var lite längre.
Innan de kom han jag med att gå ut och plocka fläder som jag håller på att göra saft av, det e klart på tisdag,
hoppas det blir lika gott som det har blivit andra gånger :)

Här kommer lite bilder från gårdagen i alla fall.


Trisstan var inte så impad av vattnet och klamrade sig fast när vi försökte doppa honom.




Men efter ett tag var det okej att plaska i vattenbrynet, till och med riktigt roligt :)




Jag gjorde mitt andra dopp för säsången :) det va till och med skönt!


Efter badandet gick vi till hamnen och köpte glass, Tristan tycker med om glass :)



Det gör Susanne med!


Och sist men inte minst blev det grillning på altanen, gott gott :)






Malmö

Jag älskar verkligen sommaren, sitter just nu ute i solen och har det gött medans jag skriver här!
Jag är dessutom hemkommern från Malmö för ett tagsen, vilket har vart jätte trevligt, tack Sofia!
Så jag tänkte dela med mig av mina dagar där med er :)

Jag åkte dit i tisdags, allt gick bra förutom lite försening av tåget ända tills vi kom till Lund, där säger tågföraren att alla som ska till Malmö får gå av där och ta ett annat tåg resterande väg. Så alla vi som skulle dit gick av tåget och stod och va allmänt förvirrade utan att veta vilket tåg vi skulle ta till Malmö, jag orkade inte stå där å hänga så jag tog tag i saken och leta upp första bästa tåg som gick dit och gick på, har ingen aning om det var så jag skulle ha gjort, men jag kom ju fram i alla fall och det var ju det som var huvudsaken.
Framme på centralen stod Sofia och väntade på mig som hade hunnit med en extra shoppingtur pga mina förseningar. Vi tog bussen hem till henne och lasta av mina grejer, gjorde tacos *mumms*, sen gick vi ut på promenad mor ribban som är en strand, där var det gameldans för den som kände för det, men får nog allt erkänna att det var mest gråa hår på dansgolvet, vi satte oss i gräset och åt jordgubbar och tittade på :)
Sedan fortsatte vi promenade bort mot västra hamnen, vilket var ett riktigt schyst ställe, nybyggt med uteserveringar, badplats, beach pub, och platser man kan sitta på utmed vattnet och ha det gött.


Sofia på ribban, med västra hamnen och turning torso i bakgrunden




Vi satt även ute på västra hamn och pratade och lyssnade på musik som andra hade med sig.
Plötsligt händer det nåt oväntat, en fågel bajsade på Sofias rygg, inte så mysigt. Himmla tur att jag hade en våtservett i väskan :)

Vi hade stora planer på onsdagen med att sola, bada och grilla. Men allt gick i stöp eftersom det var jätte molningt och blåsigt. Så vi begav oss ut på stan istället, det var inte så dumt det heller. Vi tog oss en sväng förbi Max *me like* och upptäckte nåt riktigt smidigt. Det fanns ett par oranga automater, vid närmare granskning insåg vi att det var för att göra en snabb beställning och betala, sen var det bara till att traska till express disken och hämta upp maten, gick hur snabbt och smidigt som helst, dessutom behövde vi ju inte så i den långa kön som fanns :)



Sofia inne på Max framför express maskinerna :)


Efter att ha blivit proppmätta så begav vi oss ut till västra hamnen igen för att äta efterrätte, dom har väldigt goda glass cafeer där (Serkan i think even you would like that ice cream). På vägen dit möter vi en tjej som undrar om vi vill ha ansiktsvård, vi blir väldigt tveksamma och undrar vad haken är, det kommer fram att hon säljer Mary Kay grejer och vi behöver inte köpa nåt utan bara komma och få lite hudvård.
Vi bestämde oss för att vi sklle äta glass först sen gå till henne.
Och tro det eller ej, hon var hur gullig som helst och nämnde inte över huvud taget någonting om att köpa nåt, väldigt skönt! Men som jag viste att hon skulle göra så fick vi gärna höra av oss till henne om vi vill ha ett homeparty, men det kändes inte påtvunget på nåt sätt, jätte skönt. Dessutom var det ett väldigt roligt avbrott i våran dag :)


fantastisk god italiensk glass


Dagen fortsatte och vi promenerade hemmåt och satte oss ute på deras utegård och drack cider, spela spel och va onyttiga :)





Vi/Sofia kom äntligen på vad +46 står för på ciderburkarna, det är ju riktnummret till sverige!
alltså blir det ju svensk sommarcider :)
Skönt att ha den gåtan löst, nåt som jag har funderat mycket på till och från.

Kvällen fortsatte inne och vi hamnade framför youtube och kolla på massa klipp från gamla barnprogram samtidigt som en flaska vin korkades upp.
Det är otroligt vad mycket roliga barnprogram man har sett genom åren! Nostalgi!


Imorse hade vi bätte tur med vädret, så vi gick till Ribban för att sola.
Det sluta till och med, med att jag fick mitt första dopp för året. Bättre sent än aldrig :)






Sen bar det av till götet igen.


Detta är nog det längsta inlägget jag någonsin har skrivit, så jag hoppas ni tyckte det var trevligt att läsa :)
Kan ta tid innan jag blir så här ambitiös igen!


För att göra ett litet tillägg så skickade jag tillbaka frågeformuläret  som jag fått av migrationsverket i tisdags.
Så nu får vi vänta och se om dom kommer att ta ett beslut eller om de vill veta ännu mer saker om oss.
Tack mina gulliga vänner för att jag får använda er som referenser!




RSS 2.0