Hemsedal

Efter väldigt mycket om och men så bokade vi äntligen en stuga i Hemsedal torsdag-söndag 17-20 december.
Efter änu mer om och men så beslöt sig Mikael för att följa med oss. Vi blev bara tvugna till att vänta på att han skulle till tandläkaren, men efter det så bar det av. woohooo!!
Precis innan Oslo insåg vi att ladaren till gps´en inte funka och batterierna tog slut, vilket innebär att vi hade den kringel krokiga vägen kvar som är svårare att hitta utan gps, panik, vad gör vi nu!!! Stannade vid första bästa mack, mikael hade som tur var en grej med som fick den att fungera igen, phuu :)

Väl framme var stugan jätte fin, enda klagomålet (om man nu får ha det) var att det var sjukt kallt i mitt och Serkans rum, typ ingen isolering och med -25 grade ute. mindre nice.
Det var den norska damen i receptionen i vårt hus som informerade oss på morgonen att det var -30 grader ute, vi trodde att vi hade hört fel, att hon kanske sa -13 grader, ända tills hon visade oss termometern utanför huset. Helt otroligt men den visade på minus trettio grader. Det var en fantastiskt fin dag, målnfri och vindfri, men kan kunde inte göra många åk i backen innan det var dags för att gå in någonstans och värma upp sig igen.
Resten av helgen var det i alla fall något mildare väder med härliga pister :) och vi hade det himla trevligt tycker jag!

Jag tankade bilen lite dagen vi skulle åka hem, när jag öppnar luckan insåg jag att jag hade glömt att skruva på locket till tanken förra gången vi tankade, suck så typiskt.
Men helt otroligt nog stannade vi på macken där vi hade tankat innan och frågade efter det och visst hade dom mitt lock, vad glad man kan bli för små saker :)

Här kommer lite bilder med



jag ser det snöar :)


kallt


vårt favvo hak


första åket :)


Serkan, tomt i backarna :)

avslutar men en fin bild på hur det såg ut utanför där vi bodde, mysigt!





Hemsedal

Idag drar vi till Hemsedal, måste bara vänta på Mikael som ska till tandläkaren först. Så drygt att vänta när man bara vill åka med en gång och inte har något annat för sig, men vad gör man inte för sin bror.
Så vi är framme ikväll någon gång och för hoppningsvis så kör vi inte fel på vägen heller :)
Ska bli så härligt med snö, massa snö :)




Min lördag!

Idag skulle jag vara ledig, men dom ringde (mer än en gång) från jobbet igår kväll, såklart ingen annan som kunde jobba, så snäll som man är ställde jag upp. Svårt att säga nej när dom ber på sina bara knän.
Serkan blev mindre glad över detta. Han åkte till stockholm idag och hade köpt biljetter till ett senare tåg för att jag ville det, men eftersom jag jobbade så åkte jag hemifrån innan han hade vaknat. Fick såklart dåligt samvete för det, vad jag än hade gjort hade jag fått dåligt samvete.

Efter jobbet svängde jag in till ica maxi, köpte dessa supersöta skålarna bland annat



Väl hemma efter att ha svidat om till myskläder så skulle jag sätta på mig mina fårskinstofflor som hade ett ganska stort  lufthål i sig, det slutatde med att det blev ett jätte stort hål, halva sulan lossnade, haha, hoppas på att få ett par nya i julklapp



Jag har även haft pysselstund idag och gjort lite julkort


kanske inte är sådär super juliga, men ganska fina tyckte jag nog att dom blev ändå :)

Funderar starkt på att ställa fram allt julpynt i morgon, så himla mysigt!
Måste ordna med lite fin julmusik med. Der är det bästa med jobbet, det är så jul mysigt där och julmusiken spelas nästan hela tiden, jag kan inte få nog av den :)


lucia i förväg

Idag var det lucia tåg på jobbet, så himla mysigt, vet inte när jag såg ett luciatåg "live" sist!
Det var Brattebergs luciatåg (Bratteberg är min högstadieskola), dom var så himla små, jag var inte alls så liten när jag gick där. Det är konstigt vad fort tiden går!




Värlsdförälder!

Idag har jag skickat in att jag vill bli världsförälder hos Unicef.
Det kostar bara 100kr i månaden (eller mer om man vill). Kanske är nått för dig att tänka på med.
http://www.unicef.se/varldsforalder/bli-varldsforalder







Julbak!

Idag har det varit julbakat hela dagen hemma hos Vanja :)
Börja vid 12 tiden med att baka pepparkakshus, då var även Serkan med. Självklart gjorde vi mycket fina hus.
Jag lyckades även med att bränna mig ganska ordentligt på det smälta sockret, så nu har jag en stor brännblåsa på mitt finger, usch.
Efter pepparkakshus bygge och dekoration, (gjorde även stor hjärtan med dekoration på)
gjorde vi lussekatter, efter att degen var gjord och den inte hade jäst insåg vi att jag missade hälla i resten av mjölken. Men det ordnade vi till och tillslut blev det stor (lite större än planerat) men goda lussekatter.


Serkan och Tristan


Precis innan jag bränner fingret, försöker sätta ihopp en skorsten,
sluta med att vi inte fick nån skorsten på huset.


Såhär blev huset


Fina hjärtan


Fler fina :)


Vanja mitt i lussekatt baket :)



Lördag, tisdag, onsdag och idag!

Får ta och berätta lite om lördagen först, den va himla trevlig :) Det blev bio med Anna, Tove och Sonia. Vi såg New Moon, som var mycket bra. Sonia som hade läst alla böckerna var helt lyrisk inför att få se filmen, fick även veta av henne att Jacob som var liten in första filmen bara hade två månader på sig att biffa till sig till denna filmen, måste bara säga att han gjorde ett bra jobb, inte helt fel att titta på, speciellt inte när han gick utan tröja i stor del av filmen :)
Efter bion blev det fika på ett knökat cafe, dock trevligt ändå. Sedan avslutades kvällen med vin hemma hos Vanja och Majk där vi spelade Med Andra Ord. Något av kvällens roligaste var nog:
Niklas - ätbart, låter som manligt könsorgan.
Mike - KUKumber!!

I tisdags åkte jag och Serkan till Freeport, det var precis lika dåligt som jag hade för mig att det var för x antal årsen, hundra gånger bättre att gå till h&m och köpa kläder.
Men vi svängde i alla fall förbi Rusta på hemvägen, efter det kändes det lite bätter :)
Igår efter skymning spatserade vi in på Liseberg, mysigt som alltid med alla ljus och julstämning.
Dock väldigt kallt och vi mer eller mindra kryssade mellan affärer och eldar för att värma oss, jag lyckade dessutom med att bränna mina fina vantar, nu lucktar som inte så gott längre och har oranga stora fläckar på sig :(
Vi var även och tog ett gamladskort på oss, med fin klännign på mig och sherif outfit med gevär och allt till Serkan, det blev mycket bra :)

Ikväll är det personalfest, ska bli kul! vi skall spela julklapps spelet (eller vad det nu heter), så vi får väl se om jag kommer hem med nåt fint :)

RSS 2.0