Kladdkaka med daimgrädde!

Här kommer receptet på kakan jag bakade igår:

Kaka:
200g smör
200g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
1 krm salt

Gör så här:
smörj en rund bakform med löstagbara kanter.
Smält smöret och bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt, blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter.
Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.

Daimgrädde:
2½dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½msk florsocker
2 dubbelförpackningar daim (á 56g)

Gör så här:
Lossa kakan ur formen.
Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden.
Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.


Hoppas det smakar lika gott för er som det gjorde för mig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0